Antika smycken och silver!

Välkommen till Kurt Ribbhagen AB, anno 1942!

Den första butiken låg på Drottninggatan 75, ett hål i väggen som bestod av en verkstad och en disk med inspiration hämtad från affärer i London, där andrahand, antikt och nytt såldes på ett och samma ställe, vilket var unikt för den här tiden i Sverige.

Affären startades 1942 av Kurt Ribbhagen, far till bröderna Björn, Hans och Jan (Janne). Björn och Hans påbörjade sina jobb för företaget direkt efter skolan medan Jan hellre ville prova sina egna vingar på annat sätt.

Efter diverse andra jobb, bl a som bilförsäljare på Bilia behövdes Janne dock i familjeföretaget och så fick det bli.

Janne bestämde sig för att bli bäst och började lusläsa alla böcker om silver & juveler och auktionskataloger han kom över, möten med andra handlare både i Sverige och utomlands, främst England och Tyskland samt guld- och silversmeder som lärde honom allt om hantverket. Därtill en kurs i gemmologi för att fördjupa sig i ädelstenarnas magiska värld.

Jannes expertis växte och han blev snart upptäckt av teamet bakom Antikrundan, SVT, som behövde specialister. En början på en ca 30-årig succè med Sveriges största experter inom konst, möbler, silver och juveler inleddes och ingen har väl undgått Jannes klassiska kommentar ”Det här var en riktig rysare” – följt av hans stora bullrande skratt.

De senare åren drev Janne butiken själv med sina anställda på Birger Jarlsgatan 2, tills det var dags för att pensionera sig.

Janne har dragit sig tillbaka från det dagliga arbetet och numera drivs butik i samarbete med Sörsand & Ribbhagen AB vid Östermalmstorg.

Janne jobbar främst med antikmässor såsom Stockholms Antikmässa, Brösarp, Helsingborg, Grand Antiques på Liljevalchs, Marstrand, Galleri Donner i Helsingfors mm.

Jan Ribbhagen är medlem av Sveriges konst- och antikhandlareförening samt CINOA, den internationella konst- och antikhandlarföreningen.

 

 

 

Mvh Jan Ribbhagen

 
 

Alla antikviteter vi ställer ut finns till försäljning,var god kontakta vid intresse:info@k-ribbhagen.se.

DIBS - Payments made easy
Antikviteter Antikviteterna vi ställer ut och säljer är unika och i vissa fall kan föremålet ni är intresserade av redan vara sålt.Är det något annat än vad som visas här som ni söker, hör gärna av er!
Kontakta oss om ni har frågor angående varor eller undrar över något om webbsidan.
Kontakt:+46 706 57 33 25 eller mail: info@k-ribbhagen.se